Od kuchni świętuje urodziny agencji i projektu Food and Design

fot. Od kuchni

Warszawska agencja kreatywna Od kuchni, specjalizująca się w obsłudze marek z sektora food, obchodzi w tym roku swój jubileusz. 5-lecie istnienia firmy zbiegło się z pierwszą rocznicą powołania projektu Food and Design – flagowej inicjatywy agencji, skierowanej do przedstawicieli branży spożywczej, FMCG i HoReCa.

Stworzenie i wprowadzenie na rynek wielu marek spożywczych, kompleksowa obsługa komunikacyjna klientów foodowych, setki sesji zdjęciowych, których efekty można było podziwiać w najbardziej poczytnych mediach lifestylowych w Polsce, a także autorski projekt kreatywny dla branży. Tak w skrócie przedstawia się podsumowanie pierwszych pięciu lat działalności agencji kreatywnej Od kuchni, która – zaczynając od dwuosobowej działalności – cieszy się dziś zespołem specjalistów z różnych dziedzin.

Zakładając agencję i Studio Od kuchni w 2018 roku, nie wiedziałam, gdzie będę z tą marką za pięć lat. Dziś z dumą patrzę na to, jak bardzo rozwinęła się w tym czasie firma, a tym samym jak znacząco poszerzyła się nasza oferta. Zaczynając od obsługi niewielkich kanałów w mediach społecznościowych, przeszliśmy do kompleksowej obsługi komunikacyjnej i strategicznej. Działamy w obszarze social mediów, PR, produkcji foto i wideo, projektowania graficznego, influencer marketingu, a teraz coraz śmielej stawiamy kroki w event managemencie – komentuje Magda Malutko, CEO agencji Od kuchni.

Wśród dotychczasowych sukcesów Od kuchni znaleźć można nie tylko owocne współprace z małymi i dużymi markami, realizacje smakowitych sesji zdjęciowych czy materiałów wideo, ale także organizację spotkań branżowych, realizację badań konsumenckich czy partnerstwa przy największych targach w Polsce.

Punktem kulminacyjnym dodatkowej działalności Od kuchni było powołanie w październiku ubiegłego roku projektu Food and Design. Pomysł opiera się na współpracy z cenionymi ekspertami z branży, a jego celem jest kreatywna edukacja na temat innowacji, trendów, marketingu czy nowości związanych z branżą spożywczą i HoReCa. Pierwsze urodziny Food and Design pokryły się ze świętowaniem 5-lecia agencji Od kuchni.

To, jak dużą pracę wykonaliśmy jako agencja na przestrzeni ostatnich pięciu lat, stało się motorem do dalszego rozwoju i dodało mi pewności, że możemy realizować naprawdę złożone projekty na europejską skalę – dodaje Magda Malutko.

Od kuchni coraz odważniej wchodzi w świat marketingu, podejmując współprace z ważnymi graczami rynkowymi. Twórczyni agencji zdradza, że wkrótce na polski rynek wprowadzą kolejną dużą markę, o której z pewnością niebawem zawrzy nie tylko w świecie internetu.