Żubrówka została nagrodzona na London Spirits Competition 2025

Żubrówka po raz kolejny udowadnia, że polskie alkohole mogą z powodzeniem konkurować z najlepszymi markami świata. Podczas tegorocznej edycji London Spirits Competition 2025, marka zdobyła aż sześć medali – w tym złoto dla Żubrówki Mango & Passion Fruit – potwierdzając nie tylko swoją mocną pozycję na rynku międzynarodowym, ale także konsekwencję w dążeniu to tworzenia najwyższej jakości produktów.

London Spirits Competition to jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń w branży alkoholi, oceniające produkty pod kątem jakości, wartości oraz atrakcyjności dla konsumenta. Sukces Żubrówki na tym konkursie świadczy o jej silnej pozycji na rynku międzynarodowym i nieustannym dążeniu do doskonałości.

Żubrówka Mango & Passion Fruit otrzymała złoty medal w kategorii „Vodka”. To egzotyczne połączenie mango i marakui zachwyciło jurorów swoim świeżym, soczystym profilem smakowym. Srebrne medale trafiły do czterech innych propozycji z portfolio marki: Żubrówki Apple Żu Kwaśne Jabłko oraz Kwaśna Cytryna (kat. Flavoured Spirits), Żubrówki Bison Grass i Żubrówki Raspberry (kat. Vodka).  Klasyczna Żubrówka Biała została uhonorowana brązowym medalem w kategorii „Vodka”, co również potwierdza siłę i rozpoznawalność tego wariantu na międzynarodowej scenie.

London Spirits Competition to jedno z najważniejszych wydarzeń w branży, dlatego każde wyróżnienie cieszy nas ogromnie. Cieszy, tym bardziej że dotyczy zarówno innowacyjnych propozycji, jak i klasycznych wariantów Żubrówki – mówi Kamil Gębski, dyrektor marketingu, CEDC International Sp. z o.o. – Te medale są potwierdzeniem, że konsekwentnie łączymy tradycję z nowoczesnym podejściem do tworzenia alkoholi, które zyskują uznanie nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie dodaje.

To nie jedyne tegoroczne wyróżnienia dla Żubrówki. Marka triumfowała również podczas prestiżowego konkursu The Spirits Business Spring Tasting 2025, zdobywając złoty medal za Żubrówkę Czarną w kategorii „Vodka” oraz srebrny medal za Gin Białowieski w kategorii „Gin”. Oba produkty były oceniane w formie „blind tasting” (degustacja w ciemno) przez międzynarodowy panel ekspertów, co gwarantuje obiektywność i bezstronność procesu oceny, opartego wyłącznie na jakości i smaku trunków.