Marka Kamis jako pierwsza w Polsce zaprosiła ekipę programu Polskie Fabryki do swojego zakładu w Stefanowie! Już 29 grudnia 2024 r. o godz. 13:30 w telewizji Fokus TV wyemitowany zostanie premierowy odcinek nowego programu, który odsłoni kulisy powstawania ulubionych przypraw Polaków.
Już za tydzień, w niedzielę widzowie Fokus TV będą mogli dowiedzieć się, jak powstają przyprawy i musztardy, które od lat są chętnie wykorzystywane w polskiej kuchni, a także odkryją sekrety ich wyjątkowego smaku. Będzie to także niepowtarzalna okazja, by poznać ludzi, którzy z pasją dbają o ich wysoką jakość.
– To było niesamowite doświadczenie móc pokazać widzom, jak wygląda nasza zawodowa codzienność i jak powstają dobrze znane im przyprawy, w tym musztarda, pieprz, wanilia, liście laurowe czy gotowe mieszanki Kamis. Cieszę się, że konsumenci będą mogli na własne oczy zobaczyć, jak zaawansowane procesy technologiczne wykorzystywane są podczas produkcji oraz jak wielką wagę przykładamy do każdego jej etapu – od wyboru surowców po pakowanie produktu – mówi Ewa Urbaniak, dyrektorka fabryki Kamis, która oprowadzi widzów po fabryce.
Decyzja o zaproszeniu kamer do zakładu produkcyjnego to odważny krok, który podkreśla transparentność firmy i jej zaangażowanie w budowanie relacji z konsumentami. Dzięki temu widzowie mogą poczuć się częścią tego wyjątkowego świata i lepiej zrozumieć misję oraz wizję marki.
– Bycie częścią tego projektu to była dla mnie wielka przyjemność. Możliwość pokazania kulis naszej pracy – jak tworzymy produkty, które codziennie trafiają do milionów Polaków, to także fantastyczna okazja, aby przedstawić wartości naszej marki. Chcę, by konsumenci zobaczyli, że nasza praca to coś więcej niż produkcja przypraw – to rodzinna atmosfera, dbałość o zrównoważony rozwój, środowisko oraz relacje z trzema tysiącami lokalnych dostawców, a także odpowiedzialne pozyskiwanie surowców i nieustanne dążenie do innowacyjności, której przejawem była także decyzja o udziale w pilotażowym odcinku „Polskich Fabryk” – dodaje Łukasz Śliwiński, dyrektor marketingu Kamis, który również uczestniczył w nagraniach.
Program wyemitowany zostanie na kanale edukacyjno-poznawczym, obfitować więc będzie w mnóstwo ciekawostek – zarówno odnoszących się do historii przypraw oraz sposobu i miejsca ich pozyskiwania, jak i dotyczących firmy. Ile zmielonych ziarenek pieprzu mieści się w jednej saszetce i „gdzie pieprz rośnie”? Ile rocznie marka produkuje ton musztardy? W jakiej temperaturze przechowuje się wanilię? Czy wieloletni pracownicy potrafią odgadnąć rodzaj musztardy wyłącznie po jej smaku i dlaczego mówimy „musztarda po obiedzie”? Na te i inne pytania widzowie znajdą odpowiedzi już 29 grudnia o 13:30 w telewizji Fokus TV! Powtórkowe emisje programu pojawią się na Polsat Play i Super Polsat.